Pressemeddelelse Nr. Vium, d. 17.06.2014

A.P. MØLLER OG HUSTRU CHASTINE MC-KINNEY MØLLERS FOND TIL ALMENE FORMAAL STØTTER PROJEKT "LANDSBYEN I SKOLEN” MED 3.000.000 KR.

En stor drøm i et lille sogn kan nu realiseres.

Med 3.000.000 kr. i støtte fra A.P. MØLLER OG HUSTRU CHASTINE MC-KINNEY MØLLERS FOND TIL ALMENE FORMAAL, kan den selvejende institution Nr. Vium Sport- og Kulturcenter (NSK) nu se frem til at projekt "Landsbyen i skolen" kan blive en realitet. Projektet er resultatet af en lokal vision om at skabe liv i sognets nu nedlagte skole. En vision som er blevet konkretiseret i samarbejde med Lokale- og Anlægsfonden samt Erik Brandt Dam Arkitekter og Cornelius + Vöge.

Skolen, som blev nedlagt for en årrække siden, var tidligere sognets naturlige samlingssted, da Nr. Vium er et sogn uden en landsby som naturligt samlingssted.

Netop det at have et samlingssted, et torv hvor folk mødes, hvor ideer opstår og hvor udvikling af nye relationer har gode kår, er væsentligt for borgerne i Nr. Vium. Derfor skal funktioner af central betydning for sognets tilhørsforhold herunder Børnehaven, SFO, beboerhus, idrætsfaciliteter og diverse lokale foreninger samles i den gamle skolebygning. Ønsket er, at multifunktionelle rum og kombinationer af mange forskelligartede aktiviteter i samme hus skal sikre lys i vinduerne fra tidligt til sent.

Transformationen fra skole til "landsby" skal ske med respekt for den kulturhistorie, den gamle skole repræsenterer, - men indrettes med moderne faciliteter med fokus på energioptimering og miljørigtige tiltag og blikket rettet mod fremtidige behov.

Næstformand for NSK Carsten Haunstrup Møller udtaler på vegne af bestyrelsen: _"Vi er utrolig stolte af og taknemmelige for, at A. P. Møller Fonden ser potentialet og eksempelværdien i vores projekt og har valgt at støtte os. Det er dejligt at kunne melde projektet fuldt finansieret og klar til realisering. Vejen hertil har været lang og utrolig lærerig. Nu ser vi frem til at se det, vi i flere år har arbejdet med som idekoncept, forme sig i og ud af skolebygningen til glæde for alle nuværende og fremtidige brugere. Det glæder os, at vi med dette projekt kan være med til at sikre en udvikling af sognet fremadrettet."_

Foruden A. P. Møller Fonden har Lokale- og Anlægsfonden, Ringkøbing-Skjern Kommune, LAG, VE-midler samt private donationer været med til at sikre projektets økonomiske fundament.Kontaktperson; Carsten Haunstrup Møller. Tlf. 30893618. Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Joomla templates by a4joomla